2024.04.25, Csütörtök

Budakeszire érkezik a helyi termékeket közvetítő mozgó piac

ittlakunk.hu

2016.10.21. 19:14

Az egészséges élelmet kereső vevőket és a stabil piacot igénylő kistermelőket is helyzetbe hozza a mozgó piac nevű kezdeményezés.

Hirdetés

Október 22-én, szombaton reggel 9-től a Budakeszi Vadasparkba érkezik a mozgó piac. A 2014-ben létrehozott mozgó piac adott napokon irodaházakba, szabadtéri zöld területekre és egyéb helyekre települ ki pár órára, ahol a szervezettel együttműködő gazdák vegyszermentes termékeit lehet megvásárolni.


Friss, megbízható, megrendelhető

A kezdeményezés honlapján az áll, a mozgó piac által elérhetővé és kóstolhatóvá válnak azok az egészségesebb és magasabb minőséget képviselő termékek, melyeket általában csak a munkaidőben lehetne megvásárolni. További előny a személyes kapcsolat a termelővel, valamint a zölden leszedett, utaztatva beérett áru helyett a friss, biztonságos forrásból származó zöldség és gyümölcs.

Utóbbiak mellett a piacokon a kiskerti termesztésből hagyományos receptek alapján, vegyszermentesen feldolgozott élelmiszerek (lekvárok, szörpök, stb.) is kaphatóak, ráadásul a rendeléseknek köszönhetően a gazdák számára kiszámíthatóvá válik a kereslet.


Kóstolás mellé simogatás

A szombati budakeszi mozgó piacon kóstolásra is lesz lehetőség. A helyi vadaspark és a WWF természetvédelmi szervezet színes programokkal egészíti ki a piacot. Többek közt lesz mosómedve- és rókaetetés, madarászó kirándulás is.

Nemrég egy másik a vevőket és a termelőket a kereskedők kihagyásával összekapcsoló kezdeményezésről is beszámoltunk, a ceglédi Osgyányi Attila tevékenységéről itt írtunk.

BudakesziHelyihelyi termékek