2024.04.24, Szerda

A nyári esküvői szezonra megszépül a ceglédi Szentháromság park

cegledinfo.hu

2017.03.09. 16:05

Az önkormányzat a lakossági konzultáció eredményeit figyelembe véve újítja fel a területet, a munka a napokban indul.

Hirdetés

A héten megkezdődik a Szentháromság park felújítása Cegléden – közölte Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. A munkaterületet már átadták a kivitelező Várvag Kft.-nek. „A Szentháromság park megújítása a hosszas közösségi véleményezésen átesett Kossuth téri koncepció megvalósításának egyik lépése. Az elképzelésnek megfelelően a katolikus templom előterét megnyitjuk a járókelők számára. A Szentháromság szobrot könnyen megközelíthetővé tesszük és padokat helyezünk el” – mondta el az ügyvezető.

A templomból induló esküvői menetek jelenleg nem tudják használni a parkot, a terület rendezése után viszont ez megváltozik. Hat fát ki kell vágni, de kilenc másikat ültetnek helyette, hogy a tér egységes arculatot kapjon. „A beruházást úgy időzítettük, hogy az esküvői szezon előtt vége legyen, a misék miatt pedig nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy amikor csak lehet, a templom főbejárata használható legyen a munkálatok alatt is” – tette hozzá Szebeni Dávid.

Hervai Gergő, a Várvag Kft. főkertésze kiemelte, hogy automata öntözőrendszerrel látják el, valamint dekoratív évelő és egynyári növényekkel ültetik be a területet, ami így kiválóan alkalmas lesz esküvői fotózások lebonyolítására.

CeglédHelyiCeglédi Városfejlesztési Kftfelújításközpark