2024.04.25, Csütörtök

Uszodával bővül a sportközpont Máriaremetén

masodikkerulet.hu

2018.01.08. 14:38

Budapest II. kerületében elindulhat a Pokorny József Sportközpont mellett építendő sportuszoda kivitelezése önkormányzati és a TAO forrásból.

Hirdetés

2018 márciusában kezdődhet a máriaremetei Gyarmati Dezső Sportuszoda építése. Tavaly elkészült az uszoda kiviteli terve, jogerőre emelkedett a módosított építési engedélye, és megkezdődött a kivitelező kiválasztására irányuló uniós közbeszerzési eljárás is.

Az uszodában helyet kap:

  • egy 50x25 méteres versenymedence és egy 20 x 10-es tanmedence,
  • kétoldali nézőtéri lelátó,
  • büfé és fitneszterem,
  • egy 33x20 méteres téliesíthető kültéri medence is épül, amely vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz.

A II. kerületi önkormányzat 2015-ben jóváhagyott TAO-pályázatának módosítására volt szükség a műszaki többlettartalomból és a piaci árváltozásból eredő többletköltség finanszírozására, ezt december 19-én jóváhagyta a Magyar Vízilabda Szövetség. Így a korábban megítélt és összegyűjtött kb. 2,8 milliárd forinton túl a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft további több mint 2 milliárd forint összegű céges TAO-felajánlást tud fogadni az uszodaberuházás megvalósításával párhuzamosan.

A II. kerületi önkormányzat szintén december 19-én megszavazta az építkezéshez szükséges több mint 2 milliárd forintos önerő biztosítását. Így 2018 januárjában sor kerülhet a kivitelezői közbeszerzési eljárás eredményes lezárására, a nyertes ajánlattevő kihirdetésére, majd – a szerződéskötést követően – 2018 februárjában-márciusában az építkezés megkezdésére.

 

Vízilabda klub is alakult a kerületben

2014-15-ben adta át az önkormányzat a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontot labdarúgó- és teniszpályákkal, ingyenesen használható szabadidőparkkal és kutyaügyességi pályával. A központ közvetlen szomszédságában létesül majd 2018-19-ben a vízilabda utánpótlás nevelésére épülő Gyarmati Dezső Sportuszoda.

Nemrég alakult meg a II. kerületi vízilabda klub is, melynek egyik legfőbb törekvése a környékbeli oktatási intézményekkel való együttműködés. A klub el fogja indítani a „háztól-házig vízilabda” programot, amely biztosítja majd, hogy a gyerekek eljussanak az iskolából az uszodába. A vízilabdának is szerves részét képezi az úszásoktatás, hiszen az utánpótlás-nevelés korai fázisában meghatározóak azok az előkészítő csoportok, amelyek legfőbb célkitűzése, hogy a vízben maximális biztonságérzettel és magabiztossággal tudjanak úszni a gyerekek.

HelyisportII. kerületMáriaremeteuszodaépítés