2024.03.19, Kedd
Retrospektív kiállítás nyílik Katti Zoób kreációiból

Retrospektív kiállítás nyílik Katti Zoób kreációiból

MTI

2020.01.29. 15:56

Az elismert divattervező budapesti műhelye az egyik utolsó képviselője a haute couture szalonkultúrának

Hirdetés

A Katti Zoób divatmárka 25 éves fennállását ünneplő retrospektív kiállítás nyílik a Pesti Vigadóban. A 6. emeleti kiállítótermében látható, Az ellentétek harmóniája című retrospektív kiállításon a Katti Zoób Divatház archívumából kiválasztott 125 öltözéket mutatnak be február 27-ig.

Mint írják, Magyarországon Zoób Kati divattervező budapesti műhelye az egyik utolsó képviselője a haute couture szalonkultúrának. A 2019-ben 25 éves jubileumát ünneplő Katti Zoób divatmárka olyan magyar divatipari érték, amely ismeri és használja a haute couture nemzetközi jelrendszerét és képviseli Magyarországot a high-fashion nemzetközi mezőnyében. Egyben a kortárs magyar divatművészet legjelentősebb értékmentő műhelye is, amelynek missziója a couture kifinomult mesterségeinek és a kézművesség életben tartása és aktualizálása.

Ikonikus - Parizstól Londonon át Sanghajig érlelődött - kollekciói tisztelegnek múlt és jelen előtt, összefűzik az antik vagy kortárs képzőművészeti elemeket. Legyen az art deco, népművészeti motívum, 18. századi bútorintarzia, reneszánsz kárpit, magyar koronázási palást vagy Lesznai Anna mesevilága.

A különböző évjáratú ruhák témánkénti és nem kronológiai csoportosítása a kiállításon a változás és az állandóság együttesét mutatja meg; időtlen klasszikussá emelve a kiállított darabokat - írták a tájékoztatóban.

KultúrakiállításkultúraBudapestdivat