2024.03.28, Csütörtök

Hogy kell kezelni a mérgeskígyókat? Ma éjjel kiderül a Városligetben!

mti

2016.08.26. 09:57

Az Állatkertek éjszakája többek közt a budakeszi vadasparkban, a fővárosi állatkertben és a Tropicariumban is várja a vendégeket.

Hirdetés

Péntek este rendezik meg az ország 11 településének 12 állatkertjében az Állatkertek éjszakája elnevezésű programot, amelynek során szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal várják a látogatókat.

Az Állatkertek éjszakáján Pest megyében három helyszínt lehet elérni. A Budakeszi Vadasparkban óránként induló szakvezetéseken lehet belekóstolni a vadaspark éjszakai életébe, a Tropicariumban látványetetések lesznek, a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig éjszakai fókashow-val, murénaetetéssel, kígyósimogatással, mérgeskígyó-kezelési bemutatóval és majomparádéval várja a családokat.    

Az előző évek gyakorlatai alapján a Budakeszi Vadasparkba, a Tropicariumba, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertbe kombinált jegyet is lehet vásárolni, de aki az este nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumban és a Budakeszi Vadasparkban másnap és harmadnap is felhasználhatja.

 

További helyszínek:

  • a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert,
  • a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert,
  • a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark,
  • a Pécsi Állatkert a Zsolnay Kulturális Negyeddel közösen,
  • a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum,
  • a Szegedi Vadaspark,
  • valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A győri Xantus János Állatkertben több látványetetés, a Jászberényi Állat- és Növénykertben állatkerti relikviák és "nemszeretem állatok" bemutatója lesz, a Szegedi Vadasparkban pedig borjúfókák esti tornájával és törpe vízilovak, valamint foltos hiénák esti etetésével készülnek.    

A Kecskeméti Vadaskertben állatsimogató és madárbemutató, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban interaktív látványetetések, a Pécsi Állatkertben kézműves programok lesznek, a Zsolnay Kulturális Negyedben található Planetáriumban pedig az Állatok égen és földön című előadással várják a látgatókat.     

A Tisza-tavi Ökocentrumban trópusi állatok lesznek láthatók, az éjszakai Holdfénytúrán pedig az akváriumok világában merülhetnek el az érdeklődők. A veszprémi állatkert este nyolcig tart nyitva, a földtörténeti kiállítás és a dinoszaurusz park pedig hat óráig tekinthető meg.