2024.04.20, Szombat

Visszaadja a gyerekeknek az önmagukba vetett hitet - így dolgozik egy Aranyanyu

csepel.info

2016.12.13. 07:02

Nem a bajnoki cím a fontos, hanem, hogy önmagukhoz képest sikeresek és boldogok legyenek a gyerekek. Ezzel az elvvel neveli tanítványait a korábbi Eb-bronzérmes csepeli ritmikus sportgimnasztika edző, akit Aranyanyuvá választottak.

Hirdetés

„Az a jó, ha a gyerekek nem kényszerből sportolnak, hanem örömből, hogy kiteljesedjenek vágyaik” – ebben látja a lényeget Zémann Erika az erzsébetvárosi ESMTK ritmikus gimnasztika szakosztályának a vezető edzője. A korábban a Csepel színeiben sportoló, csapatban Európa-bajnoki bronzéremig jutó edző nemrég nyerte az országos elismertséggel Richter Aranyanyu díjat. A pedagógusok kategóriájában 460 pályázó között nyerte el a zsűri díját.


Egyik tanítványából lábtörés után nevelt országos bajnokot

A díjra tanítványainak szülei javasolták.  „Egy nagy csalódás után, utolsó esélyt adva a ritmikus gimnasztikának, mutattam be neki a lányokat” – írta egyikük. „Visszaadta a gyermekeimnek az önmagukba vetett hitet, szeretetével elérte, hogy újra legyenek álmaik és céljaik.”

Az ELTE budai sportakadémiáján edzőket is oktató Zémann Erika pozitív megerősítésként élte meg a díjat. „Szeretek gyerekekkel foglalkozni, ők is ragaszkodnak hozzám. Mondják rám, hogy olyan vagyok, mint egy szőlőfürt, mert gyakran csüngenek rajtam a kicsik. Nem veszekszem velük, amikor elhibáznak valamit, hanem inkább villámhárító vagyok.”

Az ESEMTK szakosztályában főként 3 és 14 éves kor közötti lányok gimnasztikáznak a keze alatt. „Biztatom, dicsérem őket, de meg kell tanulniuk kezelni a kudarcokat és a sikereket is. A sport kitartást, figyelmet igényel, tűrni kell a monotóniát és a fájdalmakat. Volt egy hatéves csepeli kislány, aki síelésnél eltörte a lábát. Édesanyjától azt kérte ajándékba, hogy újra eljárhasson ritmikus gimnasztikázni. Nagyon ügyes volt, tízévesen országos bajnok lett. Persze, nem a bajnoki cím a legfontosabb, hanem az, hogy a lányok önmagukhoz képest sikeresek és boldogok legyenek.”

FókuszbanAranyanyu

Ajánljuk még