2024.04.13, Szombat

Segíti a traumák feldolgozását a Bethesda Gyermekkórház új mesekönyve

MTI

2018.07.03. 12:02

A kötetben összegyűjtött mesék és versek műtét előtt, baleset után vagy rehabilitáció közben is gyógyíthatják a gyerekek lelkét.

Hirdetés

Egészségszövők címmel saját terápiás mesekönyvet adott ki a Bethesda Gyermekkórház. A kötetbe gyűjtött mesék és versek szimbólumaik révén segítik a gyerekeket testi-lelki biztonságuk visszaszerzésében.

A kórházi kezelés, a kórházban töltött idő nagy érzelmi megterhelést jelent a gyerekek számára, az ismeretlenség, a várakozás, a bizonytalanság és a fájdalmak velejárójaként fokozódik bennük a fájdalomtól való félelem és a szorongás élménye. Ezért a kórház szakemberei egyetértettek abban, hogy a fizikai gyógyítás mellett a gyerekek lelkének gyógyítására is figyelmet kell fordítani - írják az új kiadványról.

Az Egészségszövőkben a kórház szakemberei olyan meséket és ismert verseket gyűjtöttek össze, amelyek tartalmuk, szimbólumaik révén segíthetnek a szülőknek és gyerekeknek a kapcsolatteremtésben, valamint kapaszkodókat nyújthatnak nekik a gyógyulás során vagy a traumák feldolgozásában. A szakemberek abban is segítenek a szülőknek, hogy melyik mesét olvassák műtét előtt, rehabilitáció közben vagy akár egy baleset után.

A kötethez képmelléklet is tartozik, amelyben a gyógyításban részt vevő kollégákat megközelíthető módon mutatják be a gyermekeknek. A kórházban hosszabb ideig tartózkodó gyerekek az ápolóiktól ajándékba kapják a könyvet.

AjánlókórházverskönyvgyerekekBethesda-gyermekkórházgyógyulás