2024.03.19, Kedd
Új elemekkel bővült a Murder kiállítás
jegyekitt.hu

Új elemekkel bővült a Murder kiállítás

MTI

2019.01.16. 14:25

A kiállítás 21 helyiségben, mintegy 1000 négyzetméteren, speciális effektekkel és a modern technológiákkal mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosait és történeteiket.

Hirdetés

Bővült a Murder - A gyilkos tárlat című, az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait dokumentáló kiállítás, amelyen egy hónapon keresztül bemutatják azt is, mi történt a bűnözőkkel az elfogásuk után.

A tárlaton megtekinthetők a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási eszközei, folyamatosan vetítik a BvOP ismeretterjesztő filmjét és tematikus előadásokat tartanak a hazai büntetés-végrehajtásról, valamint az életfogytiglanra ítéltek mindennapjairól.

Magyarországon jelenleg 57 jogerősen és 3 nem jogerősen életfogytiglanra ítélt fogvatartott van, ők az úgynevezett "hosszúidejű speciális rezsim" (HSR) körletben vannak elhelyezve, egy- vagy kétszemélyes zárkában. Általában zárkában végezhető munkát csinálnak - például kartondossziékat készítenek, dobozokat hajtogatnak, zacskókat ragasztanak -, napjaikat szigorú felügyelet és rend mellett töltik.


Speciális effektekkel 1000 négyzetméteren tekinthető meg a kiállítás

A kiállítás 21 helyiségben, mintegy 1000 négyzetméteren, speciális effektekkel és a modern technológiákkal mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosait és történeteiket, például Báthory Erzsébetet, Vlad Tepest, Hasfelmetsző Jacket és Al Caponét. A tárlat megvilágítja az esetek történelmi és társadalmi hátterét, valamint megemlékezik az áldozatokról is - tették hozzá.    

Az utazókiállítás Budapesten február 15-ig tekinthető meg, a VI. kerületi Király utcában (Central Passage).

AjánlókiállításBudapest