2024.03.19, Kedd
Megnyílnak a Csepel Művek épületei a nyitott gyárak hétvégéjén
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu/Bódis Krisztián

Megnyílnak a Csepel Művek épületei a nyitott gyárak hétvégéjén

MTI

2019.06.18. 12:13

A gyártelep ipari építészetét, ipartörténetét, a magán- és közösségi emlékeket gyalogos séták, biciklis túrák és hangfelvételek mentén lehet felfedezni és szakmai beszélgetéseken továbbgondolni.

Hirdetés

Dél-Budapest ipari központja, a Csepel-sziget 200 hektáros gyártelepének mintegy húsz helyszínét lehet megtekinteni június 29-én és 30-án a Nyitott Gyárak Hétvégéje sorozat keretében.

A programot szervező Kortárs Építészeti Központ Alapítvány (KÉK) közleménye szerint a Csepel Művek egykori üzemei, ipari létesítményei a múltat és az elmúlt évtizedekben betelepült helyi tevékenységeket is bemutatják a kétnapos rendezvény keretében.

A Csepel művek eredeti profilját megtartó vállalkozások mellett a területen egyre több a szórakoztató- és kreatívipari szereplő, így a hétvége programjában szabadulószoba és szobrászműhely látogatásra, de akár DJ képzésre is fel lehet iratkozni.


Gyalogos sétákkal is megismerhető a gyártelep története

A fesztivál a KÉK közismert Budapest100 projektjének módszereit viszi tovább. A gyártelep ipari építészetét, ipartörténetét, a magán- és közösségi emlékeket gyalogos séták, biciklis túrák és hangfelvételek mentén lehet felfedezni és szakmai beszélgetéseken továbbgondolni.

Az épületekben régi és új korok együttéléséről lehet közvetlen benyomást szerezni olyan változatos funkciójú terekben mint a Májer Kft.-hez tartozó légoltalmi pince, az Erőmű turbinacsarnoka vagy a Flansch-Tech Kft. hatalmas üllőkön munkáló kovácsműhelye. Az anyagvizsgálóban szakító- és fárasztóvizsgálatok elvégzéséhez asszisztáló közönséget, a Csepel Zrt. előtti Sóhajok hídjához pedig kerékpárflotta-tesztelőket várnak.

AjánlóBudapestCsepelgyárlátogatás