2024.02.25, Vasárnap

Ma nyitja kapuit a Váci Világi Vigalom

mti

2016.07.22. 07:32

Több mint száz programmal, koncertekkel és lampionos felvonulással várja a látogatókat a Váci Világi Vigalom péntektől vasárnapig.

Hirdetés

Huszonnegyedik alkalommal rendezi meg Vác városa a háromnapos programsorozatot, amelyre a környékbeli települések lakóin kívül a régió, sőt az ország távolabbi részéről érkezőket is várják.


Retzler Péter, a Váci Városimázs Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a négy színpadon zajló eseményeken kívül nyolc templomi koncertet, 17 kísérőprogramot, valamint 22 állandó és időszaki kiállítást szerveznek. A Székesegyház óratornyából például a Váci Ifjúsági Fúvószenekar rézfúvósainak közreműködésével reneszánsz és barokk fanfárok, majd Händel-művek csendülnek fel a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar előadásában, Sándor Bence vezényletével. Ezt követően hagyományőrző felvonulás indul a Konstantin térről Ónodi Béla vezetésével a térség néptánccsoportjaival, amelyet a nézőkkel tartott közös össztánc zár a főtéren.

Mindezeken kívül a Duna-parti és a főtéri színpadokon fellép a Takács Tamás Blues Band, a Revue zenekar, a Wellhello és a Hooligans, Révész Sándor és Závodi János pedig a Piramis együttes dalait adja elő.

Borossa Zsóka főszervező kifejtette, hogy a vigalom ideje alatt széles gasztronómiai kínálattal, kézműves kirakodóvásárral is készülnek, de lesznek gyerekműsorok, kézműves foglalkozások, valamint gyermekudvar is, ahol népi fakörhinta, játékok palotája és játékpark is várja a családokat a Görög templom udvarán.

forrás: mti

fotó: programturizmus.hu

Ajánljuk még