2024.05.18, Szombat

Dabasról került a fővárosba az ország karácsonyfája

2015.11.30. 12:59

Egy dabasi család felajánlása nyomán a Pest megyei településről szállították a budapesti Kossuth térre az ország karácsonyfáját pénteken. 

    Csámpai Attila elmondta, hogy a dabasi Szélmalom utca egyik kertjében folyó munkálatok idejére le is kellett zárni a környéket. Az 53 centiméter törzsátmérőjű, mintegy 2,5 tonna súlyú fenyő kivágásával késő délelőtt végeztek, majd két daru segítségével egy honvédségi szállító járműre emelték a hatalmas örökzöldet.
    A speciális szállítmány kora délután érkezett a Parlament elé, ahol a fővárosi tűzoltók állították fel az ország karácsonyfájaként - tette hozzá a szóvivő.
    Az MTI korábbi információi szerint a Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a feladattal, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a kialakított hevedercsatlakozókkal erős szélben is képes stabilan tartani a fenyőfát.
    A karácsonyfa - amelyet november 30-án kezdenek díszíteni - jövő év január 6-áig, vagyis vízkeresztig fog állni a Kossuth téren.

mti

fotó: www.alfahir.hu

Galéria