2024.06.20, Csütörtök

Dunakeszin szerelik össze az új BKK villamosokat

2015.11.12. 08:29

A Dunakeszi Járműjavító (DJJ) Kft. és a spanyol CAF Hungary Kft. szerződést írt alá szerdán a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) szállítandó villamosok szereléséről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

    A szerződés értelmében a dunakeszi cég végzi az "Urbos 3" típusú villamosok végszerelését, állópróbáit és a szerelvények kiszállítását a BKK kocsiszínébe.
    A szerződés 10 darab villamos szállítására szól, és tartalmaz egy legalább 40 darab, hasonló típusú járműre vonatkozó opciót is. A közlemény szerint a végső mennyiség várhatóan eléri majd a CAF és a BKK szerződésében rögzített 77 darabot. 
    Szepessy Tamás a Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmazott, cégük egy újabb piaci szegmenssel, a villamos jármű összeszereléssel is bővíti tevékenységi körét. Hozzátette, hogy a szerződés az opciókkal együtt mintegy 900 millió forintos megrendelést jelent, és további hasonló megbízások elnyerésére is lehetőséget kínál. 
    A társaság több mint 370 munkavállalójával jelenleg is jelentős szerepet tölt be a kistérség munkaerőpiacán és várható, hogy a növekvő megbízások miatt bővülhet a munkavállalók száma - jelentette ki az ügyvezető igazgató.
    A Dunakeszi Járműjavítónak a szerződésben foglalt 10 darabos alapmennyiséget 2016. május és október között kell leszállítania, míg az opcionális járműveket 2016 novemberétől, a megrendelt mennyiség függvényében, várhatóan 2018 végéig kell teljesítenie.
    A szerződéshez kapcsolódóan több mint 500 millió forint fejlesztés valósulhat meg a DJJ telephelyén. 
    A 2014-től ismét nagyrészt hazai tulajdonban lévő Dunakeszi Járműjavító Kft. főbb tevékenységei közé a személyszállító kötött pályás járművek gyártása, felújítása, átépítése, javítása és karbantartása tartozik.

MTI

Fotó: www.mfor.hu

Galéria