2023.12.02, Szombat

5000 négyzetméteres irodát nyitott Újbudán a Tata

MTI

2017.04.18. 13:50

Az indiai szolgáltató központ kapacitásbővítő beruházása nyomán 500 új munkahely jön létre a XI. kerületben.

Hirdetés

A Tata Consultancy Services (TCS) indiai szolgáltató központ 500 új munkavállalóval és ötezer négyzetméter új irodaterülettel bővítette kapacitását Budapesten, az Office Garden II-ben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a TCS irodaavatójának alkalmából rendezett sajtótájékoztatón kedden.

Prabal Datta ügyvezető igazgató elmondta, az új irodával inspiratív környezetet szeretnének kialakítani a munkavállalóknak, hogy sikeresek lehessenek a digitalizálódó világban, és a legjobban tudják hasznosítani tudásukat. Beszámolt arról is, folyamatosan alakítják ki az együttműködést az egyetemekkel, gyakornoki pozíciókat biztosítva, amelyek később munkahelyekké alakulhatnak.

Rahul Chhabbra, az Indiai Köztársaság budapesti nagykövete kiemelte: jó az együttműködés Magyarország és India között. Az indiai cégek hosszú távra terveznek, jó partnerséget kialakítva a helyiekkel, és igyekeznek a helyben elérhető munkaerőre hagyatkozni.

Hoffmann Tamás (Fidesz), a XI. kerület polgármestere elmondta: a TCS szerves része a kerület életének, szorosan együttműködik az egyetemekkel, és a mostani bejelentés hozzájárul a kerület további fejlődéséhez.

A TCS India legnagyobb IT vállalata, magyarországi központjában 1800 magasan képzett közgazdász, informatikus és fejlesztő dolgozik, több mint 10 százalékuk valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatója. A cég 15 éve jött Magyarországra, első Indián kívüli szolgáltató központját alapította meg Budapesten. Az elmúlt néhány évben jelentősen növekedett a vállalat, amelyet segített, hogy 2013-ban stratégiai együttműködési megállapodást kötött a koránnyal. A nyilvános cégadatok szerint a TCS Magyarország értékesítési nettó árbevétele a 2015. március 31-vel záródó pénzügyi évben 10,86 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 8,79 milliárd forint után.

munkahelyekirodaHelyiSzolgáltató Központ