2024.03.28, Csütörtök

Kátyútérképet készített Budapest útjairól a népszerű navigációs alkalmazás

waze.hu

2017.05.10. 16:04

A Waze fejlesztői megnézték, hogy felhasználóik Budapesten mely utakon jelentik be a legtöbb kátyút. Így próbálnak némi információt nyújtani az útfenntartónak arról, hogy melyek a fővárosi úthálózat legsürgetőbb problémái.

Hirdetés

A Waze közösségi navigációs mobilapplikáció felhasználói folyamatosan jelentik a kátyúkat, ugyanakkor a közútkezelő is folyamatosan szünteti meg őket. Ezért ahhoz, hogy a jelen állapotról kapjunk képet, a fejlesztők kizárólag az idén jelentett kátyúkat nézték meg. Az alábbiakban ismertetett számok tehát nem a kátyúk számát mutatják, hanem azt, hogy hányszor jelentették azokat.

2017-ben Budapesten eddig összesen 28.991 kátyújelentés volt – közölték a waze.hu-n május 10-én. Íme a jelentések száma kerületenként, illetve a második ábrán a számok a kerületek területét is figyelembe véve jelennek meg.

kép: waze.hu
kép: waze.hu

Az adatok alapján látható, hogy a legtöbb jelentés a főváros XIV., IX., X. és XI. kerületében van. Őket követi a középmezőnyben a III., XVI., XIII. és a II. kerület. ezek mindegyikében 1000-nél több jelentést küldtek idén. Az alábbi videókon térképen is ábrázolják, hol jelentették a legtöbbet, ezeken a helyeken érdemes mindenkinek nagyon figyelni.

 

A Waze adataihoz a közútkezelők Budapesten mindenképpen hozzáférnek, mert a BKK a Waze partnere a Connected Citizens Programban. A több százezer wazer forgalmi adata és jelentése rendkívül sok lehetőséget rejt magában, a fenti elemzés csak egy a sok közül. Akár minden egyes kátyújelentést megvizsgálhatnak még aznap, hiszen ezekről azonnal értesülnek.

FókuszbanközlekedésBudapest