2024.04.25, Csütörtök

Egész napos bulival születik újjá az első budai villamos végállomása

ittlakunk.hu, magyarepitok.hu, pestpilis.hu

2017.09.11. 14:35

Romjaiból támadt fel egy impozáns hegyvidéki épület: a Zugligeti Lóvasút mostantól rendezvényközpontként vendéglátóhelyként és kiállítótérként is szolgál.

Hirdetés

Vasárnap délelőtt 10 órától megnyitják az újjáépített Lóvasút Kulturális Rendezvényközpontot. A Zugligeti út végén található épület 1870-ben épült Kauser József tervei alapján, a lóvasút, majd az első budai villamos végállomása volt. Később elvesztette funkcióját, és műemlékvédettsége ellenére rendkívül romos állapotba került, felújítása tavaly decemberben kezdődött.

A Zugligeti Libegő közelében álló épület teljes műemléki felújítást kapott, a pinceszintjét beépítették, emellett a meglévő épület mögé új épületrészt emeltek. A projekt eredményeként az egykori nyitott várócsarnok ismét eredeti szépségében látható. A munkálatokat a ZDA Zoboki Építésziroda tervei alapján végezték el.

A megújult Zugligeti Lóvasút vendéglátóhelyként és kiállítótérként is szolgál – itt kap állandó otthont a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény – emellett rendezvényeket is befogad.

A most vasárnapi megnyitón egész nap családi rendezvények, koncertek várják a vendégeket.

 

FókuszbanHegyvidékműemlék

Ajánljuk még