2024.06.17, Hétfő

Art deco műemlékből irodaház: várják a bérlőket Budapest belvárosában

magyarepitok.hu

2018.03.27. 11:23

Az MI9 irodát az ingatlanszakma figyelmébe ajánlja a Bonemo Kft.

Ünnepélyes megnyitó keretében mutatták be az ingatlanszakma és a sajtó képviselőinek az ötödik kerületi Markó utcában elkészült MI9 irodaházat. Németh Miklós, a Bonemo Kft. ügyvezető igazgatója ismertette, hogy a Bonemo az épület tulajdonosa és az ingatlan fejlesztője, és később a hasznosítója is kíván lenni. Hozzátette, hogy a vállalat egy építőipari cégcsoport tagja, elsősorban erről a területről rendelkeznek tapasztalattal. Ezért az ingatlanhasznosításban és részben az építkezésben is a White Star Real Estate Kft. segítségét vették igénybe. Örömmel jelentette be, hogy az épülethez már megkapták a jogerős használatbavételi engedélyt is.

Németh Miklós az átadóünnepségen (fotó: Kincses Péter / magyarepitok.hu)

Az ügyvezető beszámolt a hosszú folyamatról, mely során a közel százéves műemléképület elnyerte mai formáját: hat-hét évvel ezelőtt egy újsághirdetésből szereztek róla tudomást, melyben eladásra kínálta azt az akkori tulajdonosa. Elsőre azonban nem sikerült megállapodni, az épületet másnak adták bérbe, s végül csak 2015-ben került a Bonemo Kft. tulajdonába.

Ekkor derült ki, hogy az épület a vártnál sokkal rosszabb állapotban van, részben ezért is kérték a White Star segítségét a koncepció kidolgozásában és a tervezők kiválasztásában. Az örökségvédelmi korlátok külön nehézséget jelentettek, de végül sikerült minden előírásnak megfelelni. Az építőipar erőforrás- és munkaerőhiányos állapota miatt azonban az eredetileg tervezetthez képest másfélszeres költséggel és 10 hónappal későbbre sikerült kialakítani az irodaházat.

fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Németh Miklós összegzése szerint jelenleg nincs más hátra a projektből, mint a bérbeadás – a közösségi területek száz százalékos készültségben vannak, és a bérleményi területeket is jelentősen előre szerelték.

Az irodaház paramétereiről korábbín részletesen, fotógalériával együtt számolt be a Magyar Építők.

Galéria

irodaFókuszbaningatlanfejlesztésLipótvárosBonemo Kft.