2024.04.20, Szombat
Már nem kell sokat várnunk a Dagály feltámadására
fotó: facebook.com/dagaly

Már nem kell sokat várnunk a Dagály feltámadására

magyarepitok.hu

2018.05.07. 18:45

A 70 éves fürdő külső munkálatai során a Béke-ivókutat is újjáépítik, a nagyobbik úszómedence szabványos versenymedenceként, a Dunához közelebb éled újjá.

Hirdetés

A Közbeszerzési Hatóság értesítőjében megjelent a budapesti Dagály Strandfürdő közbeszerzésének eredménye. A Duna Aréna szomszédságában fekvő, a tavalyi vizes vb miatt átalakított és ideiglenesen bezárt fürdő felújításával és végleges állapotának kialakításával összefüggő egyes kivitelezési feladatokat a Market Építő Zrt. végzi el.

termalonline.hu

A szerződéses értékén nettó 1,468 milliárd forintos beruházásban többek közt

  • a fürdő külső területén burkolatépítés, növénytelepítés és kertberendezés történik,
  • játszóteret és egy az 50 méteres medencéig vezető sátorfolyosót alakítanak ki,
  • újjáépítik a Béke-ivókutat,
  • a külső épületeken (vizesblokk, nyári tábor, nyári öltözők) tartószerkezeti, építészeti, épületgépészeti, épületvillamossági munkákat végeznek,
  • kivitelezik a korárlabdapálya burkolatát,
  • elvégzik az üzemeltetési terület tartószerkezeti, építészeti, épületgépészeti és épületvillamossági, burkolási munkáit.


Nyolc medencével nyitja meg kapuit az új Dagály

A szerződésbe opcióként bekerült az úgynevezett pillangó medencék (az élménymedence, a tanmedence, az ülőmedence és a gyermekmedence) teljes körű felújítása (gépészet, burkolat) is.

A termal.hu márciusi beszámolójából kiderült, a régi medencék közül a nagy úszómedence a régi helye mellett, a Duna felé elhúzva épül újjá 50 méteres szabvány versenymedenceként. A régi 25-ös medencét az eredeti helyén építik fel 220 centis mélységgel.

termalonline.hu

A fent említett pillangómedencék mellett megmaradt a két termálmedence is, melyek felújítása, illetve az üveg védőfal felújítása már befejeződött. A korábbi gomba- és hullámmedencét lebontották, így tíz helyett nyolc medencével üzemel majd az idén 70 éves intézmény.

Fürjes Balázs kormánybiztos az InfóRádiónak adott áprilisi interjúban úgy nyilatkozott, a Dagály várhatóan idén júniusban (kevéssel a Duna Aréna újranyitása után) nyithatja meg a kapuit.

FókuszbanMarket Építő Zrt.gyógyfürdőkfürdőfejlesztés