2024.04.19, Péntek

Külföldön is elismerik az új Néprajzi Múzeum egyediségét

pestbuda.hu

2018.12.16. 14:39

A 34 ezer négyzetméteres létéesítménynek a Városliget ad majd otthont, és megtalálható benne gyerekmúzeum, könyvtár, archívum, valamint több kiállítótér is.

Hirdetés

A CNN azokat a már meglévő vagy épülő fővárosi épületeket mutatja be, amelyek pozitívan befolyásolják Budapest építészeti arculatát. A város és a természet közötti harmóniát emeli ki a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete kapcsán a CNN.

A cikk az új Néprajzi Múzeum épülete kapcsán megemlíti, hogy az építmény félig földbe süllyesztett, fűvel borított, így közösségi térként funkcionáló épülete illeszkedik a városligeti környezetébe.

A Napur Architect építésziroda által tervezett új Néprajzi Múzeum egy korszerű, világszínvonalú, a szakmai követelmények, valamint gyűjteményi és látogatói igények szerint kialakított 34 ezer négyzetméteres épületben kap új és végleges otthont a Városligetben.

Az új épület tervrajzán 250 mérnök dolgozott, Ferencz Marcel vezető tervező irányításával.

Helyet kap benne majd benne többek közt gyerekmúzeum, könyvtár, archívum, konferenciaterem, valamint 2500 négyzetméternyi időszaki és 4500 négyzetméternyi állandó kiállítási tér is. Íves formája lehetővé teszi, hogy az épület a város és a park között mintegy kapuként és átjáróként is funkcionáljon.

FókuszbanBudapestmúzeumVárosligetNéprajzi Múzeum