2024.03.28, Csütörtök
Metrófelújítás: ma rajtol el a dél-pesti szakaszon a munka
magyarepitok.hu

Metrófelújítás: ma rajtol el a dél-pesti szakaszon a munka

mti.hu, magyarepitok.hu

2019.04.06. 08:30

A Strabag a főváros egyik legfontosabb közlekedési útvonalának újabb szakaszát éleszti fel.

Hirdetés

Múlt szombaton ünnepélyesen átadták a budapesti M3-as metró északi egyharmadát, ahol a megállókat a Strabag Építőipari Zrt. modernizálta, az alagutakat és vágányokat pedig a Swietelsky Vasúttechnika Kft. építette át. A három projektre osztott metrófelújításban szombaton a déli, Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszokon kezdődik el a munka: az állomásokat itt is a Strabag fogja felújítani.

 

Most hat állomás szépül meg

A 24 milliárd forintos beruházási szakaszban most Kőbánya-Kispest, Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget állomások fejlesztésére és átépítésére kerül sor, számos más munka mellett. A kivitelezés során a két sínpálya közül egyet naponta kétszer is üzemképes állapotba kell majd hozni, hogy a többi szakaszon közlekedő járatok el a kocsiszínbe: az M3-as szerelvényei az ezen az útvonalon elhelyezkedő Kőér utcai telephelyet kell, hogy elérjék.

 

 

45 másodpercenként indulnak majd a pótlóbuszok

A felújítás ideje alatt jelentős közlekedési változásokra kerül sor: a BKK közleménye szerint Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között légkondicionált metrópótló buszok közlekednek majd. A járatok csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak el, ráadásul számukra az Üllői úton buszsávot jelöltek ki.

 

Wikimedia

Emellet új buszjáratok is segítik majd a közlekedést:

  • a Gloriett-lakótelep és a Havanna-lakótelep felől a Nagyvárad téri ideiglenes metróvégállomáshoz közlekedő 194M,
  • a Pestszentimre felől szintén a Nagyvárad térre tartó 254M,
  • és a pesterzsébeti Szentlőrinci úti lakótelep felől a Boráros térig közvetlen gyorsjárati eljutást lehetővé tevő 223M buszjárat.

Emellett a reptéri 200E jelzésű busz meghosszabbított útvonalon, a Nagyvárad térig fog közlekedni, a 2-es villamos, illetve a 85E és 99-es busz pedig sűrűbben fog járni. A Volánbusz is segíti a főváros közlekedését a beruházás alatt, a társaság szintén megváltoztatja több járatának útvonalát.

FókuszbanBudapestStrabag3-as metróKőbányaSwietelsky Vasúttechnika Kft.metrófejlesztésmetrófelújítás