2024.03.29, Péntek
Magyar cég építi Budapest legmagasabb épületét
Látványtervek: MOL

Magyar cég építi Budapest legmagasabb épületét

magyarepitok.hu

2019.09.12. 16:10

A Kopaszi-gátnál épülő MOL Campus 120 méter magasra emelkedik majd: 28 emelete 2500 alkalmazottnak teremt munkahelyet.

Hirdetés

Magyarországon egyedi léptékű feladatot vállalt el a Market Építő Zrt. – derül ki a MOL Nyrt sajtóközleményéből: a vállalat építi fel Dél-Budapest egyik meghatározót épületét, a 120 méter magas MOL-székházat. A MOL négykörös tenderen, több magyar és külföldi ajánlattevőből választotta ki a győztest.

Miután a MOL Campus névre keresztelt irodaközpont alapkövét tavaly letették, korábban a beruházás magasépítési szakaszát megalapozó munkák zajlottak. A kivitelezés szeptember 12. után rajtolhat el, és a tervek szerint 2022-ben zárul le.

 

 

A tetőterasz nyitott lesz a nagyközönség számára is

A nemzetközileg jegyzett londoni Foster+Partners és a KINZO, illetve a magyar Finta Studios kollaborációjában megszületett tervek szerinti építkezésen Budapest legmagasabb épületét alakítják ki. A 120 méter magas MOL Campust 28 emeleten, összesen 86 ezer négyzetméteres alapterülettel alakítják ki.

 

 

A Rákóczi-híd budai vége közelében, a szintén a Market által kivitelezett hatalmas BudaPart iroda- és lakónegyed projekt közvetlen szomszédságában felépülő létesítmény legfelső szintjén a budapestiek számára is elérhető tetőteraszt, az alatta levő két szinten pedig közösségi tereket alakítanak ki.

 

Természetes fény mellett zajlik majd a munka a MOL Campusban

 

 

Az elmúlt évek egyik legnagyobb közérdeklődését felkeltő beruházásról legutóbb júliusban számoltunk be, amikor a belső terekről tett közzé látványterveket a beruházó. Ezek alapján a 2500 munkavállalónak irodai teret biztosító épületben hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően 90 százalékban természetes fény mellett dolgoznak majd a munkavállalók.

Az épület áramellátását részben napelemek biztosítják majd, és a MOL vállalta azt is, hogy a belső kialakításához 10 százalékban újrahasznosított vagy lokálisan termelt anyagokat használ fel.

 

 

Galéria

FókuszbanBudapestMarket Építő Zrt.BudaPartMOL Campus