2024.04.20, Szombat
Így fog kinézni Budapest legmagasabb épületének belső tere
Képek: molcampus.hu

Így fog kinézni Budapest legmagasabb épületének belső tere

Press Ofice

2019.06.28. 10:18

A 120 méter magas irodaház legfelső szintjén tetőteraszt, az alatta levő két szinten pedig közösségi tereket alakítanak ki.

Hirdetés

Elkészültek a főváros déli részén épülő MOL Campus belsőépítészeti tervei, a MOL-csoport új székházának alapkövét tavaly ősszel tették le. A Kopaszi-gát közelében felépülő új városrész meghatározó épülete már 2020-ra elkészülhet, és mintegy 2500 alkalmazott dolgozhat majd a 86 ezer négyzetméteres létesítményben. A MOL Campus terveit a nemzetközi hírű, londoni építészcég, a Foster + Partners építésziroda készítette, magyar partnerével a FintaStúdióval közösen.

Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy céljuk egy olyan épület kialakítása, amely nem egyszerűen irodakomplexum, hanem modern alkotóház és egy kreatív környezet is egyben. Az új székház megépítésével a vállalat célja, hogy a leginnovatívabb munkakörnyezetet hozza Magyarországra, és vonzó, inspiráló munkahelyet kínáljon a fiatal munkavállalók számára is.

A képre kattintva galéria nyílik meg!


Inspiráló munkatereket kapnak a dolgozók

A berlini székhelyű belsőépítész cég, a KINZO az épületbelső megalkotásakor fontosnak tartotta, hogy a munkakörnyezet elősegítse a MOL-csoport stratégiai célkitűzéseit, hogy hatékonyabb munkavégzést biztosítson, személyre szabott és emberközpontú legyen. Az egyedi megoldásoknak köszönhetően speciális irodaterek jönnek majd létre, ahol új értelmet nyer a co-working.

Az irodák kialakítása az úgynevezett ABW (Activity-based Workplace) modellt követi, azaz egy-egy munkavállaló adott tevékenységétől, feladatától függően maga dönthet a munkakörnyezetéről és ezt bármikor rugalmasan változtathatja.

 

A toronyrészben hármas egységeket, ún. tripleteket alakítanak ki. Az egyes szervezeti egységek méretüktől függően vagy önállóan elfoglalnak egy egész tripletet, vagy más szervezetekkel osztoznak. A munkavállalók a tripleteken belül szabadon választhatják ki a munkaterüket. Emellett nagyobb, közösségi munkaterek is a rendelkezésükre állnak majd. Ezek közül érdemes kiemelni a csendes munkára kijelölt „könyvtárat”, a növényekkel beültetett, kellemes munkakörnyezetet biztosító „irodakertet”, a panorámás Skylab-et vagy az egyéb co-working munkaterületeket.

 


Budapest legzöldebb irodaháza lesz

A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően 90 százalékban természetes fény mellett dolgoznak majd a munkavállalók. Az épület áramellátását részben napelemek biztosítják majd, és a MOL vállalta azt is, hogy a belső kialakításához 10 százalékban újrahasznosított vagy lokálisan termelt anyagokat használ fel.

A MOL Campus 120 méterével és 28 emeletével Budapest legmagasabb épülete lesz. Az irodaház nemcsak a MOL-nak, hanem minden budapestinek épül: az épület kilátóterasza a nagyközönség számára is nyitott lesz.

 

 

Galéria

HelyiBudapestMOLirodaMOL CampusFinta és Társai Építész Stúdió Kft.