2024.05.19, Vasárnap

Budapest belvárosában tárul fel az erdők varázslatos világa

gemenczrt.hu

2016.08.30. 14:37

Szeptemberben interaktív foglalkozásokon keresztül, erdészek segítségével ismerkedhetünk meg a hazai erdők állat- és növényvilágával, valamint az erdőgazdaságok munkájával.

Két napon át, szeptember 9-10-én Erdővarázs címen most először rendeznek Budapest belvárosában olyan interaktív eseményt, ahol az állami erdők közjót szolgáló színes kínálataikkal mutatkoznak be. A rendezvény fő célja, hogy bemutassa az erdőgazdaságok összetett munkáját, hiszen a nemzeti erdőkincs a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé tartozik.

Az eseményen erdész szakemberek 11 sátorban interaktív foglalkozásokon mutatják be az erdő varázslatos világát az érdeklődő gyermekek és családok számára. Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság várja vendégeit olyan foglalkozásokkal és bemutatókkal, amelyek az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapulnak és az erdészeti tevékenységek egy-egy fontos területéhez kötődnek.

Interaktív erdei kincsestár és színes műsorok várják mindazokat, akik kíváncsiak a hazánk közel húsz százalékát fedő erdők sokszínűségére – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a budapesti családi nap előkészületei kapcsán. A természetvédelem, az ökoturizmus, a hazai erdők különleges erdei növény- és állatvilága, az erdészek rendkívüli munkája, az erdei vasutak és az erdészeti erdei iskolák mind-mind megismerhetők az állami erdőgazdaságokat bemutató ingyenes családi napon. A rendezvénynek Budapesten a Szabadság tér ad otthont.

A földművelésügyi miniszter szólt arról is, hogy az erdei iskola programok mellett a rendezvényre érkező kicsiknek és nagyoknak művészeti programokban is lesz részük, pénteken például a 16 órakor kezdődő ingyenes Kaláka koncert várja az iskolások mellett a családtagokat és az erdők világa iránt érdeklődő valamennyi látogatót.

HelyiBudapestcsaláderdő