2024.03.28, Csütörtök

Újra járnak a villamosok Dél-Budán

MTI

2016.08.29. 12:13

Budafoktól a Deák Ferenc térig helyreállt a villamosközlekedés, megnyitották a Szabadság hidat. 35 dél-budai villamosmegálló vált akadálymentesen megközelíthetővé. Hétfőn a peronfelújítás újabb üteme kezdődött el.

Hirdetés

A nyár elején indult 8 milliárd forintos közlekedésfejlesztés első üteme befejeződött: elkészült 35 dél-budai villamosmegálló peronjának akadálymentesítése, valamint a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér közötti villamosvonal-szakasz felújítása. Vasárnaptól visszaadták a forgalomnak a Szabadság hidat is.

A korszerűsített és akadálymentesített megállókba az új esőbeállókat, padokat, korlátokat és utastájékoztatókat jövő január végéig helyezik ki. A megállók környezetében még útépítési, forgalomtechnikai és környezetrendezési munkákat is elvégeznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Újra közlekednek a 47-es, 48-as és 49-es villamosok, emellett ismét a teljes vonalán jár a 19-es, a 41-es, az 56-os és az 56A villamos. Helyreáll a forgalmi rend az Astoriánál is, ahol korábban a pótlóbuszok miatt buszfordulót alakítottak ki. Ezt elbontják és visszahelyezik a buszok megállóját az eredeti helyükre.

 

Útlezárás a Bartók Béla úton

Vasárnaptól közműfelújítás kezdődik a Bartók Béla úton a Szabadság híd felé vezető oldalon, emiatt lezárják a Csíky utca és a Szent Gellért tér közötti szakaszt, a forgalmat elterelik. A forgalomkorlátozás miatt változik a 133E busz közlekedése, illetve a Budafoki útra helyezik a 7-es, a 907-es és a 973-as busz Szent Gellért téri megállóját.

A Fehérvári úton az Építész utca és a Mezőkövesd út közötti lezárás Budafok felé továbbra is megmarad, valamint folytatódik az útépítés a Lecke utca és a Csurgói út közötti útszakaszon is.

 

Október végéig Bel-Budán is lezajlik a peronfelújítás

A BKK korábbi tájékoztatása szerint hétfőtől a dél-budai peronfelújítási program újabb ütemét kezdi meg a Colas Alterra Zrt. és a Colas Út Zrt. Az október végéig tartó munka időszakában a 17-es villamos az Alkotás utca helyett a Krisztina körúton át közlekedik.

A 61-es csak hétköznap a reggeli csúcsidőben jár Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között. A Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között az Alkotás utcán és a Villányi úton át a 61-es pótlóbusszal lehet majd utazni. Az 59-es és 59A helyett az 59B jár majd egész nap a Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között.

HelyiközlekedésBudapestBudafokvillamosfelújítás