2024.05.19, Vasárnap

Letették az új dunakeszi iskola alapkövét

magyarepitok.hu

2016.09.06. 09:51

A Westbau és a Fejér-B.Á.L. által kivitelezett beruházás a helyi oktatás mellett a város sport- és közösségi rendezvényeinek is új helyszínt teremt.

Letették a megújuló Szent István Általános Iskola alapkövét Dunakeszin. Az iskola több mint 4,6 milliárd forintos beruházásban 24 tanteremmel épül meg a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. Az európai közbeszerzési értesítő hirdetménye szerint a projekt kivitelezője a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium, előbbi cég vezetésével.

 

Koncerteket és sportversenyeket is befogad az új iskola

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint az épületet három oktatószárny és egy aula alkotja majd, a tantermek kiegészülnek kiszolgáló szertárakkal, igazgatási és nevelőtestületi helyiségekkel.

Az iskola mellett egy átjárón keresztül megközelíthető tornaterem épül. A több mint 1000 négyzetméteres csarnok belmagassága 10 méteres, így nemcsak a testnevelési órák megtartására, hanem egyéb sportágak oktatásának, edzéseinek, alsóbb osztályú versenyeinek lebonyolítására, diáksportra, szabadidősportokra is alkalmas lesz. Emellett önkormányzati rendezvények, koncertek is tarthatóak majd benne.

 

Egy év múlva indulhat a tanítás

A dunakeszihirado.hu korábban azt írta, a helyi önkormányzat kiemelt projektként kezeli a beruházást, ezért saját műszaki ellenőrt is alkalmaz, aki részt vesz a kivitelezői munkálatokban, illetve felügyeli azt, képviselve a város igényeit, érdekeit.

A tervek szerint az iskolát jövő szeptembertől használhatják a diákok.

(kép: marianum.hu - illusztráció)

 

DunakesziHelyiiskolaépítés