2024.03.19, Kedd

A gödi és dunakeszi sárkányhajósok összefogtak a fenntarthatóságért

dunakeszipost.hu

2016.09.24. 18:45

Sárkányhajóval és biciklivel jutott el célpontjához az a zászló, amellyel a környezettudatos közlekedésre kívánták felhívni a figyelmet Göd, Dunakeszi, valamint három budapesti kerület önkormányzatai a mobilitási hét keretén belül.

Hirdetés

Az elmúlt napokban lezajlott Európai Mobilitási Hét fő üzenete az alternatív közlekedési módok, valamint a szabadidős sporttevékenységek népszerűsítése. Ehhez kapcsolódva a gödi polgárőrség kezdeményezésére öt önkormányzat - Göd, Dunakeszi, valamint Budapest IV., XV. és XVI. kerületei – összefogott, s megalkottak egy közlekedésről szóló felhívást „Önkormányzatok a fenntartható jövőért” címmel. A felhívást egy zászló kíséretében sárkányhajóval, majd Budapesten belül kerékpárral juttatták el az öt érintett településre.

A zászló és a felhívás a polgármester általi aláírás, illetve szalagozás után Gödről indult el, ahonnan a Szabad Sárkányok hobbi sárkányhajós csapat Dunakeszire vitte. Ezután a négy éve alakult, negyven főt számláló Dunakeszi Légió sárkányhajósai következtek, akik a fontos üzenettel a IV. kerületet, Újpestet vették célba. A felhívásra minden állomásnál újabb polgármester aláírása, a zászlóra pedig újabb szalag került. Újpest után egy kerékpáros, Dzurdzik Ádám volt a zászlóvivő, általa jutott el a XV. és a XVI. kerületbe egyaránt.

A mindenki által aláírt felhívást és a felszalagozott zászlót egy motoros vitte vissza a kiindulópontra, ahol ünnepélyes keretek között felolvasták a szöveget, s a zászlóval együtt átadták Göd képviselőjének.

Galéria

DunakesziHelyiEurópai Mobilitási HétkörnyezetvédelemkerékpárGödfenntarthatóság