2024.03.29, Péntek

A bubira hajaz a főváros közösségi autója

magyaridok.hu

2016.12.24. 09:46

Zöld, olcsó és jó minőségű szolgáltatást dolgozott ki Mihaletzky Bálint, aki legalább három évre tervez.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben megkezdte működését Budapesten a Greengo – írja a Magyar Idők. A rendszer kitalálója és ügyvezetője, Michaletzky Bálint egy a kerékpármegosztó Bubira emlékeztető szolgáltatást dolgozott ki azzal a céllal, hogy jó minőségű autót használhassunk megfizethető költségen.

A használóknak egy alkalommal személyesen meg kell jelenniük a cég irodájában, megadniuk minden fontos személyes adatukat, a bankszámlaszámig bezárólag. A felhasználóknak vállalniuk kell, hogy az átvett autót használat után épségben, tisztán adják vissza, és ha netán kárt okoztak, a biztosítás önrészét állják. Emellett fizetnek egyszeri regisztrációs díjat, jelképes havi díjat és használatarányos percdíjat.

Cserébe csaknem száz VW e-Up alkotja a flottát, de ezek számát a következő években megtöbbszörözi a befektető. Az autókat egy okostelefonos foglalási rendszerben lehet igénybe venni, amelyen real time követni lehet, hol van szabad autó, és abban mennyi a felhasználható kilométer. A foglalási rendszer segítségével lehet megkezdeni és befejezni a bérlést, ezen keresztül történik a jármű műszaki-esztétikai állapotának az értékelése és a fizetés is.

Michaletzky Bálint legalább három évre tervez, és jelentősen bővíti majd mind a flottát, mind a működési zóna határát, amely jelenleg a Nagykörút és a Hungária körút vonala között húzódik.

HelyiBudapest