2024.04.18, Csütörtök

Budafok ellenállt, nem lesz járatritkítás

budafokteteny.hu

2016.12.19. 06:04

A helyi önkormányzat a lakossággal és a vállalkozókkal összefogva akadályozta meg, hogy életbe lépjen a MÁV új menetrendje, ami a polgármester szerint teljesen logikátlan.

Hirdetés

A MÁV a most életbe lépett téli menetrendjében jelentősen lecsökkentette volna a XXII. kerületben megálló vonatok számát, különösen Nagytétény-Diósd és Budafok-Háros állomásoknál – írja a budafokteteny.hu. A Karsay Ferenc kerületi polgármesterrel készített interjúból kiderül, a lakosság, a vállalkozók és az önkormányzat összefogásával sikerült elérni, hogy a vasúttársaság megváltoztassa a korábbi elképzeléseit.

A polgármester elmondta. a MÁV felmérései szerint az említett állomásokon hétköznap csak két-három ember száll fel a vonatokra. „Ezzel szemben az általunk kért aláírásgyűjtésen néhány nap alatt ötszáz ember mondta azt, hogy használja a járatokat” – fogalmazott Karsai Ferenc. „Enyhén szólva érezhető ebben némi ellentmondás.”

A politikus hozzátette, a kérdés még nincs teljesen lezárva. Aki szeretné a továbbiakban is megőrizni a jelenlegi menetrendet, attól azt kérik, hogy ezt jelezze a [email protected] e-mail címen.

Karsay Ferenc teljesen logikátlan és a kormányzati szándékokkal szembemenő döntésnek nevezte a MÁV tervezetét. „A vasútpálya felújításához kapcsolódóan ugyanis P+R parkolókat építettek, illetve terveznek építeni, amelyek azt szolgálják, hogy az emberek letegyék az autóikat és vonattal menjenek tovább a belváros felé, csökkentve ezzel az átmenő forgalmat, a dugókat és a levegőszennyezést Budafok-Tétényben.”

HelyiMÁVBudafokmenetrend