2024.03.28, Csütörtök

Új út épül Rákoshegy forgalmának enyhítésére

magyarepitok.hu

2017.05.14. 08:35

A 2,6 kilométeren megépülő Ferihegyi út a lakott területeket elkerülve tehermentesíti a budapesti XVII. kerület közlekedését.

Hirdetés

Rákosmente önkormányzata nyilvánosságra hozta a budapesti Ferihegyi út meghosszabbítását célzó közbeszerzés eredményét. A XVII. kerület közlekedését tehermentesítő út második szakaszát a Duna Aszfalt Kft. kivitelezi nettó 602 millió forintért.

A beruházás első ütemében még 2014-ben megépült az út első 0,9 kilométeres szakasza, most a maradék 1,7 kilométer jön létre a Melczer utca és Bélatelepi út között.

Az új út a Rákoshegy központja, elsősorban a túlterhelt Lőrinci út és Baross utca észak-déli irányú forgalmát veszi át a tervek szerint a korábbi földút aszfaltozásával, illetve meghosszabbításával. A Ferihegyi út a lakott területeket nagy ívben kikerülve csatlakozik majd be a Bélatelepi útba.

A hirdetmény szerint az utat a hozzá tartozó járda építéssel, vízelvezetéssel, közvilágítási hálózat létesítésével, forgalomtechnikai kialakítással, gyalogátkelőhely létesítésével kell kivitelezni.

HelyiDuna Aszfalt Kft.Rákosmente