2024.06.19, Szerda

Megújult a kultikus Gellért-hegyi csúszdás játszótér

welovebudapest.com

2017.06.23. 13:31

Az 1967-ben épített csúszdás játszóteret az elmúlt hétvégén adták át a gyerekeknek. A parkot két hónapnyi munkával varázsolta újjá a FŐKERT Nonprofit Zrt.

A Gellért-hegy fürdő felőli oldaláról megközelíthető csúszdaparkban nem csupán a játszótér esett át ráncfelvarráson, hanem a környezet is megszépült: biztonságos gumiborítást húztak fel a domboldalra, felújították a nyilvános WC-t, újrafestést kaptak a turistajelzések és a gyepszőnyeg is sokkal szebb lett.

A lényeg persze a játékokon, főleg a kicserélt csúszdákon van: összesen öt darabot használhatnak a gyerkőcök a hagyományos, egyenes pályájútól kezdve a kanyargóson át egészen a csőcsúszdáig, amely meglévők közül bizonyosan az egyik kedvenc lesz.

Amennyiben a gyerekek netán megunják a csúszdázást, további energialekötő játékokon fáraszthatják ki magukat az esti alváshoz. Ilyen a függőhidas mászóka, a mérleghinta, a mászóvár, a rugós házikó vagy az alagutas domb, ha pedig érthetően ennyi mozgás után megszomjaznak, az ivókútból kortyolgathatnak friss vizet.

Helyifelújításjátszótér