2024.03.28, Csütörtök

35 év után ismét kertmozi nyílt Budakeszin

Buda Környéki Televízió

2017.07.02. 17:07

A művelődési ház közösségi terén minden pénteken ingyenes vetítésekkel várják a közösen filmezni vágyókat.

Hirdetés

A Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ (EFMK) tavaly decemberben új közösségi térrel bővült, s hogy a helyszínt egész nyáron át élettel töltsék meg, kertmozi létesítése mellett döntöttek. Tóthné Fajtha Anita, az EFMK igazgatója márciusban kereste meg az ötlettel Borda Mihály mozigépészt, a Buda Környéki Televízió munkatársát, aki már 1978 és 1982 között is sikerrel működtetett kertmozit a településen.

Borda Mihály a Buda Környéki Televíziónak elmondta, hogy nagy lelkesedéssel szállt be a projektbe, hiszen nem sokkal korábban Vonyarcvashegyen is 600 fős kertmozit létesített, és látta, hogy ennek a fajta szórakozásnak még mindig nagy sikere van.

Hosszas készülődés után június 30-án A nagy Gatsby című filmmel indultak el a nyári vetítések, amelyek mostantól minden pénteken 21 órakor lesznek. A 7,5m x 3,5m méretű vetítővászonra kerülő filmeket a művelődési ház dolgozói választják ki, a belépés díjtalan, ám regisztrációhoz kötött. A vetítendő filmekről az EFMK Facebook oldalán található bővebb információ.

Az ötlet megvalósításához dr. Győri Ottília polgármester is gratulált.

BudakesziHelyimoziművelődési házak