2024.03.28, Csütörtök

Szupergyors áruszállításra vált budaörsi fejlesztése révén egy német cég

magyarepitok.hu

2017.07.20. 11:22

Az elektrotechnikai termékeket gyártó Phoenix Contact megnégyszerezte hazai alapterületét újonnan átadott logisztikai központjával.

Hirdetés

Új logisztikai központot nyitott Budaörsön a német Phoenix Contact magyarországi képviselete. A saját tervek alapján megvalósított épületnek köszönhetően megnégyszereződött az alapterület, a raktárautomatizálási rendszer és egyéb ergonómiai fejlesztések révén pedig a kiszolgálás színvonala is javult. A közel 1 millió eurós (300 millió forintos) beruházás tavaly ősz és idén június között valósult meg.

A fejlesztés eredményeként az ipari elektrotechnikai és automatizálási termékek 70 százalékát 24 órán belül képes szállítani a vállalat. A rendelések összekészítését automatikus árutovábbító rendszer segíti. „Raktárunkba minden hétköznap érkeznek termékek a Németországban található blombergi központból. Az új helyszínen több mint 1300 terméket tartunk készleten, amit a jövőben tovább bővítünk” – idézi Pálos Gábort, a Phoenix Contact magyarországi képviseletének vezetőjét a magyarepitok.hu-nak eljuttatott közlemény.

Az 1923-ban Németországban alapított Phoenix Contact az elektromos csatlakozástechnika, a jelillesztés és -átvitel, a túlfeszültség-védelem és az automatizálási technológiák forgalmazója, kínálatában több mint 60 ezer termék található. Világszerte 50 leányvállalata és 30 képviselete gondoskodik a tanácsadásról és a szállításról.

BudaörsHelyilogisztikaelektronika