2024.04.20, Szombat

Új iskola szolgálja ki a gyógypedagógiai igényeket Veresegyházon

magyarepitok.hu, mti

2017.08.30. 10:00

Az intézmény 1000 négyzetméteren kilenc tanteremmel várja a sajátos nevelési igényű gyerekeket.

Hirdetés

Átadták a speciális nevelési igényű gyermekeknek épült új iskolát Veresegyházán, melyet a Laterex Építő Zrt. kivitelezett. A Szó-Fogadó Általános Iskola megépítése 730 millió forintba került, kétharmadát a kormány finanszírozta, a fennmaradó részt önkormányzati forrásból teremtették elő.

A képre kattintva galéria nyílik - fotók: kormany.hu


Az új iskola a beszédfogyatékosság miatt sajátos nevelési igényű, vagy olvasás-, írás-, számolási zavarral küzdő gyermekek oktatását bizzosítja. A Veresegyházi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény önálló épülettel eddig nem rendelkezett.

A közbeszerzés korábbi hirdetménye szerint a beruházásban egy 1000 négyzetméteres, emeletes új épület jött létre kilenc tanteremmel, 120 férőhellyel. Emellett egy meglévő épület átalakításával fedett sportpálya jött létre.


Dunakeszin is új iskola épül

A tanévnyitóval egybekötött átadón Tuzson Bence államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, kormány arról is döntött, hogy támogatja a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ fejlesztését. Hozzátette, ez az ország egyik legtöbb gyermeket számláló tankerülete, ezért Dunakeszin is támogatják egy új iskola megépítését.

Maruzsa Zoltán, az Emmi helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt öt évben negyven százalékkal nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők aránya. Emellett soha annyi gyógypedagógus hallgató nem került a felsőoktatásba, mint a most induló tanévben.

Galéria

HelyiVeresegyházLaterex Építő Zrt.