2024.03.19, Kedd

Őszre elkészül egy fontos csomópont átépítése Békásmegyeren

budapest.hu, bkk.hu, kozbeszerzes.hu

2018.03.22. 13:26

Az Ország út és a Pünkösdfürdő utca kereszteződésénél módosul a forgalmi rend a pályaszerkezet megújításával párhuzamosan, szélesebb lesz a járda, bővül a zöldfelület és javul a közvilágítás is.

Hirdetés

Elkezdődött a fővárosban a III. kerületi Ország út és Pünkösdfürdő utca csomópontjának több ütemben történő átépítése, amely várhatóan szeptemberig tart - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága és a Budapesti Közlekedési Központ szerdán. A közbeszerzési értesítő szerint a projektet a Swietelsky Építő Kft. kivitelezi nettó 191,6 millió forintból.

A csomópont átépítésével megújul az út teljes pályaszerkezete. Az új főirány - a Szentendrei út és a Pünkösdfürdő utca - fölérendeltsége miatt az Ország út mellékiránnyá válik, így azt is átalakítják, hogy az út alárendeltségét a közlekedők felismerhessék. A gyalogosok biztonságos átkeléséért a gyalogátkelőhelyekhez középszigetek épülnek.

Megújul az Ország út lakótelep felőli és a HÉV-állomás felőli oldalának útpályája, új burkolatot kap a buszmegálló, és kicserélik a közvilágítás fényforrásait is. Az Ország út és a Szentendrei út nyugati oldalán új, két méter széles járda épül, csatlakozva a már meglévő járdákhoz. Megújul a zöldfelület is, több mint 130 fát ültetnek.

bkk.hu

 

Ezekre a közlekedési változásokra kell számítani

A munkálatok alatt a tervek szerint június közepétől a HÉV-átjáróban a forgalom egyirányú lesz az Ország út felől a Batthyány utca felé, illetve a munkálatokkal folyamatosan változik majd a közlekedési rend az Ország úton. A felújítással kapcsolatos forgalmi változásokról a Budapesti Közlekedési Központ később ad részletes tájékoztatást.

A felújítás elkezdésétől június közepéig - a hírközlési hálózat kiváltása miatt - a zöldterületeken végeznek munkát, majd június közepétől várhatóan szeptemberig az útpálya és a járda burkolatát javítják.

HelyiútfelújításközlekedésfejlesztésÓbuda-Békásmegyer