2024.04.23, Kedd

Lebomló söröspoharat tesztelnek az idei fesztiválszezonban

mti

2018.05.05. 12:50

A Heineken a nagy meleg miatt jó forgalomra készül, de emellett vissza is akar adni a társadalomnak: a természeteben lebomló, műanyagmentes poharakat hoznak forgalomba.

Hirdetés

Idén májusban kezdődik meg a Heineken Hungária Zrt. zöld akciója, melynek során növény alapú lebomló poharak felhasználását segítik elő. Elsőként négy fővárosi szórakozóhelyen indul el a kezdeményezés, melynek során jelentősen csökkenhet a sörözők károsanyag-kibocsátást is mérő karbonlábnyoma - derült ki a vállalat közleményéből. Ezek után kerülhet sor a fesztiválokra.

 

Drágább előállítani, de a fogyasztó nem érzi meg - ha nem dobja el

A globális klímaváltozás miatt már áprilisban is sorban dőltek meg a hőrekordok, így a sör forgalma is várhatóan növekedni fog. A PLA-technológiával, növényi anyagokból készült söröspoharak teljesen lebomlanak a természetben, ellentétben a jelenleg használt műanyagpoharakkal, azonban körülbelül háromszor annyiba kerülnek.

A sör ennek ellenére ugyanannyiba kerül ebben a pohárban, mint a hagyományosban, mivel a lebomló poharakat betétdíjas rendszerben működteti a vállalat a májusi kezdeményezésben. A fogyasztó 50 forint betétdíjat fizet a lebomló pohárért, amelyet visszakap vagy lefogyaszthat, ha a használt poharat leadja a szelektív gyűjtés céljából a csatlakozó vendéglátóhelyek pultjaiban.

Országoskörnyezetvédelemzöld megoldások