2024.04.23, Kedd

Megújul Zugló gyermekkórháza

magyarepitok.hu

2018.06.04. 17:33

A budapesti Bethesda Gyermekkórház épületenergetikai korszerűsítést kap. Ezzel párhuzamosan folyamatban van az intézményben egy új tömb kialakítása is az Egészséges Budapest Program támogatásával.

Hirdetés

Folyamatosan fejlesztik a fővárosi Bethesda Gyermekkórházat. Miután márciusban letették a református egyház által üzemeltetett egészségügyi intézmény új, nyolcszintes tömbjének alapkövét, most épületenergetikai és homlokzatfelújítást kap három jelenleg is használt épület. A nettó 318 millió forintos beruházást az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával a Thermo Épgép Kft. kivitelezi - derül ki a közbeszerzési adatokból.

A projekt során a főépületet, az igazgatási épületet és laborépületeket újítják fel. Többek között

  • restaurálják az épületek udvari homlokzatát,
  • korszerűsítik a hűtési, fűtési, illetve egyéb hőtechnikai rendszereket,
  • illetve hőszivattyúkat szerelnek fel.

A beruházás összesen közel 6 ezer négyzetméternyi fűtött kórházi teret érint.

 

Új szülészetet kap a főváros

A Bethesda Gyermekkórház fontos szerepet kap a mintegy 700 milliárd forintos Egészséges Budapest Programban (EBP) is, az egészségügyi központ új épülete is a projektsorozat keretében épül meg. A hétemeletes, 1200 négyzetméteres modern tömbben többek között új szülészeti-nőgyógyászati egységet és gyermekpszichiátriai osztályt alakítanak ki, illetve létrehoznak egy koraszülött-intenzív centrumot is.

 

egészségügyi fejlesztésHelyiépítőipari cégekBudapestZuglóEgészséges Budapest Program