2024.04.26, Péntek

Szeptemberre teljesen elkészülhet a gödöllői szabadtéri színpad

godolloi-hirek.hu

2018.07.13. 17:05

Jelenleg az első ütem a végéhez közeledik, a szükséges épületek már elkészültek. A folytatásban jöhet a színpad beburkolása és a környezet megszépítése.

Hirdetés

Fél év munka után közel a befejezéshez a gödöllői Szabadság tér fejlesztésének első üteme: a helyi Bau-Trade Kft. egy földszintes, két részből álló, bruttó 443 négyzetméteres támfalépületet épített. A létesítményt a Petőfi Sándor utcai hivatali parkoló és a főtér között meglévő szintkülönbséget kihasználva, részben a terepbe süllyesztve tervezték meg, dombszerűen kialakított zöldtetős lezárással.

Az egyik épületrész iroda, tárgyaló és kiszolgáló (előtér, teakonyha, öltözők, szerver, hőközpont) helyiségekből áll, míg az épület másik felében rendezvényekhez kapcsolódó, eseti használatú színész öltöző helyiségeket és raktárt, valamint nyilvános mosdó helyiségeket hoztak létre.

Időközben az is eldőlt, hogy a gödöllői székhelyű kivitelező folytathatja a fejlesztési munkálatokat a szóban forgó területen. A második ütem megvalósítása – az opcionálisan vállalt feladatokkal együtt – mintegy nettó 70 millió forintos kiadást jelent a helyi közkassza számára.

 

Ugyanaz a cég folytathatja a második ütemben is

A folytatásban a Városháza bontása után felszabadult terület egy részére – a termőföldterítést és öntözőrendszer telepítést követően – 1008 négyzetméternyi gyepszőnyeget raknak le. A gyepesítésen túl a cserjék, bokrok telepítése is a kivitelező feladata. A játszótér a játékok alapozása után 360 négyzetméter gumiburkolatot kap. Ide két trambulint és egy egyensúlyozó pályát kell beépíteni. A csúszda és a vendéglátóhely fölé napvitorlák kerülnek.

A szabadtéri színpad faburkolatot kap. A színpad környezetét a régi anyagokból és az újból vegyesen burkolják be. A kivitelező feladata még, hogy az első ütemben kiépített helyekre a kandelábereket, okos oszlopokat, lámpákat beszerelje.

A második ütem kivitelezési határideje augusztus vége, így szeptemberben megtörténhet a szalagátvágás.

színházGödöllőHelyikultúra