2024.05.02, Csütörtök

Az Olimpia parknál élvezhetik zavartalanul a tűzijátékot mozgáskorlátozottak

MTI

2018.08.15. 13:17

Fogyatékosügyi érdekképviseletekkel egyeztetve választották ki a legmegfelelőbb helyszínt.

Hirdetés

Augusztus 20-án, az Olimpiai park rakparti részét tartják fent a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők részére, hogy zavartalanul élvezhessék a tűzijátékot – derült ki az MTI híréből.

A kormány a fogyatékosügyi képviseletekkel, szervezetekkel is egyeztetett arról, hogy a fogyatékkal élők és mozgáskorlátozottak hol tudnák méltó módon és körülmények között megtekinteni az este 9 órakor kezdődő tűzijátékot. Így választották ki az V. kerületi Olimpiai parknál lévő rakparti részt, s ha a létszám indokolja, a parkot is megnyitják majd a mozgáskorlátozottak számára.

 Azt ajánlják, hogy már 8 óra körül közelítsék meg a helyszínt.

 

Országos szervezetekkel együttműködve folyt a szervezés

2017 márciusában írta alá a kormány az országos fogyatékosügyi szervezetekkel és érdekképviseletekkel azt az együttműködési megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy a fogyatékossággal élők is méltó módon tudjanak ünnepelni olyan nagy állami ünnepeinken, mint március 15., augusztus 20., és október 23-a. A szervezetek között van a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) és az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) is.

HelyiBudapestfogyatékkal élőknemzeti ünnep