2024.04.16, Kedd

Itt tart Veresegyház új gimnáziumának építkezése

magyarepitok.hu

2018.08.28. 09:28

Decembertől már taníthatnak az új épület egyik szárnyában.

Hirdetés

Miután márciusban megkezdődtek a munkálatok Veresegyházon a katolikus gimnázium látványos új épületén, már a középiskola harmadik szintjének kialakításán dolgoznak a kivitelezők. Az 5 ezer négyzetméteres létesítményt egy zöldmezős beruházás során alakítja ki a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Laterex Építő Zrt. konzorciuma, a fejlesztés két ütemben zajlik le.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Előre dolgoznak, hogy zavartalanul folyhasson a tanítás

A Laterex Éptő Zrt. munkatársai lapunknak elmondták: a gimnázium két szárnyát ugyan nem egyszerre adják át, de a két épületrész szerkezetépítési feladatait a kivitelezők mégis egy időben végzik el. Így az első fázisban kulcsrakészen elkészülő délkeleti szárny decemberi átadása után azonnal megkezdődhet a tanítás, az iskola működését nem fogja hangos munka zavarni.

 

 

25 méter magasra nyúlik majd az épület

Ezt követően a létesítmény északkeleti szárnyára fókuszálnak, majd 2019 nyarán a működtető átveszi az épület fennmaradó részeit is. A gimnázium látványos 24,8 méter magas tornyát a munkálatok végén, az északnyugati szárnyon alakítják majd ki.

 

A Pest megyei város új katolikus középiskolája 2019 szeptemberében így már 15 tanteremmel, saját kápolnával és rendezvénytérrel nyithatja majd meg a kapuját. Az épület mellett egy 63 férőhelyes parkolót és egy 52 darabos kerékpártárolót is kialakítanak.

A kivitelező konzorcium már korábban is több fontos intézményt épített fel Veresegyházon:

 

 

Galéria

Helyiúj iskolaépületVeresegyházLaterex Építő Zrt.iskolaépítésZÁÉV Építőipari Zrt.oktatási beruházás