2024.04.19, Péntek

Októberre üde színfolt jön létre a józsefvárosi panelházak között

jozsefvaros.hu

2018.08.09. 08:00

Heteken belül indul a Szigony utcai parkoló beültetése változatos növényekkel, jövőre pedig a szomszédos Práter utcában is felújítást terveznek.

Hirdetés

Hamarosan megszépülnek a Szigony utcai parkoló zöldfelületei Józsefváros önkormányzata jóvoltából: fákat, cserjéket és évelő virágokat ültetnek. Keskenylevelű kőrisből és japán gyertyánszilből összesen 14 fát ültetnek el, emellett a cserjefélékből több mint 2500 tövet, többek között borostyánt, sudárzsályát, madárbirset és kékszakállt is telepítenek. Színpompás évelő virágokból 3700 tő – például ligeti zsálya, zöld cipruska, cickafark és kúpvirág – teszi szebbé a környéket. A projekt során megtörténik hat beteg, balesetveszélyes fa eltávolítása.

fotó: jozsefvaros.hu

A gyepesítés és az ültetés augusztusban és szeptemberben zajlik le – mondta el a jozsefvaros.hu-nak Balog Péter, a projekt felelőse, aki szintén elárulta, hogy a Práter utca is megújul. A Futó és Szigony utca közötti szakasz tervei már rendelkezésre állnak, a magasépítési beruházások befejezésével összhangban, várhatóan 2019 második felében valósul meg a beruházás. Szintén folyamatban van a Szigony és Illés utca közötti szakasz felújításának tervezése.

Vörös Tamás, a környék önkormányzati képviselője kiemelte, eltökéltek abban a kérdésben, hogy a Losonci-Szigony negyedben élők által használt terek megszépüljenek, és végre meghaladják a ’70-es évek építészeti és urbanisztikai megoldásait.

HelyiútfelújításnövényültetésparkolókJózsefváros