2024.04.20, Szombat

Új, mindent tudó biciklis térképpel rukkolt elő a BKK

bkk.hu

2018.08.27. 14:48

A fővárost teljesen lefedő kiadvány online változatban is elérhető.

Hirdetés

Kilenc év után új, teljes körű fővárosi biciklis térkép jelentet meg a Budapesti Közlekedési Központ. A kiadvány magyar és angol nyelven mutatja be, hogy miként járható be a budapesti úthálózat kerékpárral – olvasható a BKK cikkéből.

A most bemutatott, magyar-angol kétnyelvű térképen megtalálható a kerékpárforgalmi főhálózat – azaz a városrészek közötti, kerékpározásra biztonságossá tett és kijelölt útvonalak –, a forgalomcsillapított területek, azok az utcák, amelyek kerékpárral is egyirányúak és azok a közösségi közlekedési vonalak, amelyeken lehetőség van bicikliszállításra is.

 

Ezentúl nem kell a tárolókat keresgetni

Budapest új biciklistérképe átfogóan bemutatja a városi kerékpározást és a kerékpárszállítást a BKK, a MÁV-HÉV és a MÁV-START járművein. Feltűntetik továbbá a közpumpákat, a KRESZ-parkokat, a bringázás és a közösségi közlekedés kombinálását segítő, fontosabb átszállási pontokon elhelyezett kerékpártárolókat, illetve a MOL Bubi gyűjtőállomásokat.

A térkép egyik oldala a főváros teljes területét bemutatja, míg a másik oldala egyrészt a belváros kerékpározásra ajánlott úthálózatát tárja használója elé részletesebb felbontásban, másrészt a fővárosi metrótérképre utalóan, sematikus ábrázolásmóddal mutatja be Budapest biciklis főútvonalait.

A megjelenéshez kapcsolódóan, a még teljesebb információ érdekében a BKK honlapján www.bkk.hu/bicikli címen új aloldal indult, amelyről egy-egy kattintással elérhető – magán az új térképen kívül – többek között a biciklivel, mint közlekedési eszközzel is tervező BKK FUTÁR útvonaltervező

HelyikerékpárútBudapestkerékpárBKK