2024.04.25, Csütörtök

Vándorkiállítással és 30 futamos versennyel emlékezik Göd Kolonics Györgyre

mti

2018.08.25. 07:54

Világklasszisok nyitották meg a kiállítást, mely két hétig lesz látogatható a művházban.

Hirdetés

Gödön megnyílt a Kolonics, a sportlegenda című kiállítás, mely a 2008-ban, 36 évesen elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus emléke előtt tiszteleg. A Kolonics György Alapítvány tájékoztatása szerint a tizenötszörös világbajnok pályafutását felölelő vándorkiállítás eredeti sportrelikviák és archív képi anyagok felsorakoztatásával mutatja be a sportoló életútját a József Attila Művelődési Házban.

A pénteki megnyitón a sportág több világklasszisa is jelen volt, így a gödi Kammerer Zoltán, Szabó Gabriella, Vaskuti István, Wichmann Tamás és Csabai Edvin. A szeptember 6-ig megtekinthető tárlat az ország különböző településein eddig 19 alkalommal mintegy 500 ezer emberhez jutott el. Idén a gödi az első állomás.

A szervezők közleményéből kiderült, szombaton elrajtolt a 25. Göd Kupa, a Dunakanyar egyik legnagyobb vízisport-eseményén Kolonics György is több alkalommal részt vett. A versenyt a 35 esztendős gödi kajak-kenu szakosztály szombaton a Dunai Vízisport Alapítvánnyal közösen rendezi meg. Több mint 30 futam indul: délelőtt a hazai szövetség által is támogatott utánpótláskorú kajakosok, délután pedig szabadidős kenufutamok következnek.

HelyiGödKolonics Györgykajak-kenu