2021.01.26, Kedd

Hirdetés

A Rákóczi úton folytatódik Dunakeszin az útfelújítás

magyarepitok.hu

2018.09.27. 08:24

A két éve indult keretmegállapodásban korábban többek között a Barátság úti lakótelep parkolója és az ahhoz kapcsolódó utak rekonstrukciója történt meg, jelenleg a Rákóczi úton dolgoznak.

Hirdetés

Jövő júliusig egy keretszerződés alapján rekonstruálja Dunakeszi úthálózatát a Penta Általános Építőipari Kft. A település önkormányzatának megbízásából 2016 júliusában kezdődött meg a munka, melynek keretében jelenleg a Rákóczi út felújítása van folyamatban.

Az út felújítása több mint 1200 méter hosszban történik. A kivitelezés során új szegélykövet kap az út és cserélik a kopóréteget.

fotó: Penta Kft.

 

A város egy kiemelt jelentőségű útja is újjáéledt

Az idei évben a Penta már elvégezte a Barátság út teljes felújítását, ami a város egyik közlekedési vénájának tekinthető. A környék tízemeletes házakból álló lakótelepének főútja 1500 méteren újult meg, de - szintén a lakótelep környezetében – felújításra került a szervizút is. Utóbbi 5700 négyzetméter új aszfaltburkolatot kapott, emellett közel 2000 négyzetméter gyeprács burkolattal bővítették a lakótelep parkolóját.

 

Folyamatosak a karbantartási feladatok a város különböző pontjain

A nyári tanítási szünetben megtörtént a Hunyadi János utca felújítása a Zápolya utcától a Széchenyi utcáig, ez azért is fontos, mert itt található a Fazekas Mihály Általános Iskola és a Piros Óvoda is. A 710 méter hosszú út új kopóréteget és szegélyeket kapott, valamint forgalomtechnikával és térköves járdával bővült. Folyamatosak a karbantartási feladatok a városban, melyek jellemzően az aszfalt úthálózat kátyúzását és a csapadékvíz elvezetési problémák kezelését jelentik. Ezenkívül a biztonságosabb közlekedés érdekében az idei évben három új, akadálymentes gyalogátkelő épült a város különböző pontjain.

DunakesziHelyiútfelújításPenta Általános Építőipari Kft.