2024.03.29, Péntek

Megduplázza termelőkapacitását a Gyermelyi

Hír TV, Agronapló

2018.09.28. 16:04

Az üzembővítéssel a kontinens egyik meghatározó tésztagyártójává válik a cég.

Hirdetés

Új tésztagyárral bővül a Gyermelyi Zrt. telephelye. A 7,2 milliárd forintos beruházás megduplázza a gyártási kapacitást, ezzel meghaladja a magyarországi tésztafogyasztás méretét és jelentőséget szerez az európai piacon is – olvasható a Hír Tv és az Agronapló cikkében.
 

Az új üzem kevesebb energiát fogyaszt

A 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból is létrejövő új üzem többek között egy automata magasraktárral is bővült, amely 11 600 raklap befogadására alkalmas. Pósfai Csaba gyárigazgató ismertette az ünnepélyes átadón: az új üzemben a régi gyárhoz képest 37 százalékkal csökkent a gázfogyasztás, 22 százalékkal kevesebb áramot használnak, és az egy dolgozó által egy munkaóra alatt előállított termék mennyisége 334 kilóról 543 kilogrammra növekedett.

A fejlesztés révén 35 új emberrel bővült a vállalatcsoportnál dolgozó munkavállalók száma és az elmúlt tíz év beruházásainak is köszönhetően 5-ről 30 százalékra nőtt az export

Az új gyártás lehetővé teszi, hogy percenként 440 zacskó tésztát állítson elő a cég.

 

Más nagyszabású fejlesztést is átadtak idén

A vállalatcsoportnál a tésztagyári fejlesztésen túl 2018-ban befejeződött egy további 2 milliárd forintos önerős beruházás, amelynek keretében új takarmánygyár kezdte meg működését. A 60 ezer tonna éves kapacitású, korszerű létesítmény kiszolgálja az általuk tartott 540 ezer tojótyúk táplálékigényét, és megteremti a lehetőséget a tojástermelés bővítéséhez. A cég az elmúlt 10 évben 5-ről 30 százalékra növelte az exportját.

HelyiélelmiszeriparüzemépítésGyermely