2024.04.19, Péntek

Fontos útvonal újul meg a Terézvárosban

magyarepitok.hu

2018.09.03. 10:16

A Podmaniczky utca Nyugati pályaudvar közelében futó szakaszát fejlesztik.

Hirdetés

Miután nemrég beszámoltunk arról, hogy Budapesten a szomszédos Erzsébetvárosban felújítják a Dob utca egy 350 méter hosszú részét, most a Terézvárosban fognak egy szintén 350 méteres útszakasz felújításába. A Közbeszerzési Értesítő adataiból az derül ki, hogy a Podmaniczky utca a Bajcsy Zsilinszky út és Teréz körút között futó részét korszerűsítik a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) beruházásában.

 

Budapest a beruházás által érintett területe

A közvetlenül a Nyugati pályaudvar közelében elhaladó VI. kerületi útvonal engedélyeztetési és kivitelezési terveit egy pályázati eljáráson belül készíttetik majd el. A Podmaniczky utca érintett része kiemelten fontos szerepet játszik a budapesti belváros autós közlekedésében, illetve több busz- és trolijárat is rendszeresen használja.

 

Történelmi jelentőségű utcát korszerűsítenek

 

Az útvonal az 1890-es éveben (Fortepan)

A Podmaniczky utca belvárosi szakaszát már Pest és Buda egyesítése előtt, az 1820-as évektől is használták az akkor még jelentős részben német anyanyelvű polgárok, így az első elnevezése Drei Lammer Gasse (Három Bárány utca) volt. 1874-ben kapta meg mai nevét, melyet azóta visel az 1951 és 1990 közötti időszak kivételével, amikor Rudas László utca volt az elnevezése.

HelyiBudapestútfelújításBKKTerézváros