2024.02.28, Szerda

17 kilométernyi vízvezetéket épít a Mészáros és az Euroaszfalt egy közel 30 ezer embert érintő beruházásban.

Hirdetés

Folyamatosan indulnak el a vízminőség javítását célzó projektek Magyarországon. Nemrég a Szabadics Zrt. dél-dunántúli munkálatairól és a Duna Aszfalt Kft. Bács-Kiskun megyei kivitelezéseiről számoltunk be, most pedig az Mészáros és Mészáros Kft, valamint az Euroaszfalt Kft. konzorciuma kezd egy 4 települést és összesen közel 30 ezer embert érintő építkezéssorozatba – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

Kelet- és Közép-Magyarország is jól jár

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) beruházásában elkészülő projektek során most a Csepel-szigeten található Ráckeve, a közép-alföldi Farmos és Tápiószele, valamint a hazánk északkeleti részén fekvő Gönc vízműveit bővítik és építik ki.

Az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával lezajló nettó 2,3 milliárd forint értékű fejlesztésekben

  • Ráckevén 1100 köbméter/napnyi vízkezelési kapacitással, 1078 méter hosszan,
  • Farmoson 1400 köbméter/napnyi vízkezelési kapacitással, 2850 méter hosszan,
  • Ráckevén 3400 köbméter/napnyi vízkezelési kapacitással, 7925 méter hosszan,
  • valamint Göncön 800 köbméter/napnyi vízkezelési kapacitással, 4191 méter hosszan építenek vezetékeket és fejlesztik a vízműveket.

Ezzel együtt Farmoson 13, Tápiószelén 14, Göncön pedig 30 darab mosatási csomópont rekonstrukciójára is sor kerül.

HelyiivóvízRáckeveEuroAszfalt Kft.Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)Mészáros és Mészáros Kft.FarmosTápiószeleGönc