2024.03.28, Csütörtök

Megnyitott Budapest negyedik legnagyobb fürdője

MTI

2018.10.31. 15:11

A megújult csillaghegyi strandfürdő új medencékkel, wellness részleggel és sportolási lehetőséggel várja vendégeit.

Hirdetés

Átadták a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységét szerdán. A Kalotherm Építőipari Zrt. által kivitelezett, 3,9 milliárd forintos fővárosi beruházás során egy több mint 7800 négyzetméter területű fedett, 12 új medencének helyet adó fürdőépülettel bővült a III. kerületi strand. A létesítmény ezentúl Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő néven üzemel tovább – derült ki az MTI híréből.

Sportverseny és pihenés egy helyen

A 7800 négyzetméter területű fedett fürdőépület és az ezt körülvevő természeti környezet egy területen tartalmaz minden fontos elemet, ami a fürdőélményhez és a kikapcsolódáshoz szükséges. A meglévő háromhoz ma már vagy tucatnyi különböző funkciójú új medence társul, amihez egy több mint 6000 négyzetméteres vendégtér tartozik. Ezzel a létesítmény Budapest negyedik legnagyobb fürdőjévé vált.

A sportolókat és az úszásoktatásra jelentkezőket egy 25x33 méteres, rövid pályás versenyek rendezésére is alkalmas medence és egy 10x12 méteres tanmedence, finn- és infraszauna szolgálja ki.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A versenymedence vízilabda-mérkőzések rendezésére is képes, amihez egy kisebb lelátó is tartozik.

A wellness-részlegben élménymedencéket, pihenő- és masszázshelyeket alakítottak ki, "gyermekparadicsom" és szaunavilág is látogatható. A csúszdapark mellett a különleges építészeti megoldásokat tartalmazó panorámás élménymedence is megvalósult. A parkban játszóterek, napozóteraszok állnak a látogatók rendelkezésére. A fürdőbe került egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amely a lebontott újpesti fürdőből került át.

Egész évben nyitva tartanak

Egyidejűleg hatszáznál is több ember fürödhet a megújult strandon, amely napi szinten csaknem 1500 látogatót képes fogadni. A területen mozgássérült- és buszparkolót is magában foglaló 120 férőhelyes parkoló létesült.

Tarlós István főpolgármester az esemény megnyitóján elmondta: a főváros új attrakciója illeszkedik Budapest hosszú távú elképzeléseihez és része annak a fejlesztési tervnek, amelynek célja, hogy a ma még idényjellegű strandok egész évben üzemeljenek.

Galéria

HelyiBudapestfürdőfejlesztésKalotherm Építőipari Zrt.