2024.03.29, Péntek

Rekordot döntött a fővárosi állatkert

MTI

2018.12.29. 11:39

Kimagasló látogatottsággal, új attrakciókkal és az európai állatkertek összesítésében is előkelő helyen zárta az évet az intézmény.

Hirdetés

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén a legjobb lett a magyarországi állatkertek között, európai összehasonlításban pedig a 17. helyen végzett a listán szereplő 110 állatkert közül, holtversenyben a koppenhágaival és a dublinival.

Idén mintegy egymillió látogatót számlált az ország leglátogatottabb közművelődési intézményének számító fővárosi állatkert. Becslések szerint a végső szám nagyjából 50 ezer fővel haladja majd meg az előző évit. Az egy napra eső legmagasabb látogatószám több mint 12 ezer fő volt.


Sünispotály és Cápasuli az állatkertben

Az állatkert idén több új látnivalóval és attrakcióval bővült. Májusban megnyílt a Holnemvolt Vár, az állatkert új játszóparkja, amely kifejezetten a kisgyermekes családokat várja állatos programokkal, interaktív játszóházzal, kézműves udvarral és egy vurstli zónával is. A Holnemvolt Várban az év során megnyitott az állatkertbe bekerülő beteg állatok gyógyításának bemutatóhelye, a Sünispotály is, decemberben pedig a Cápasuli, ahol a fiatal cápák más halakkal és egymással való összeszoktatását, továbbá felnövésük folyamatát kísérheti figyelemmel a közönség.

 A 2018-ban született állatok mellett az év során sokan voltak kíváncsiak a 2017-es esztendő legvégén világra jött kiselefántra és a gorillakölyökre is, valamint a már nagyobb, de még mindig kölyöknek számító, négyéves orangutánokra is.

HelyiBudapestállatkertFővárosi Állat- és Növénykert