2024.07.22, Hétfő

Ezzel az új közlekedési csomóponttal nagyot léphet előre a Csepel-sziget

magyarepitok.hu, 24.hu

2018.12.28. 10:58

A Szigetszentmiklós déli határában fekvő sorompó kiváltásával több település autósai szabaduhatnak meg a dugóktól.

A beruházó NIF Zrt. kihirdette a Pest megyei Szigethalom határában létrejövő különszintű közlekedési csomópont tervezői közbeszerzését. A felüljáró a Mű út és a ráckevei HÉV-vonal kereszteződésében épül meg a Szigetszentmiklós-Gyártelep HÉV-megállónál, ahol jelenleg sorompó működik.

A beruházásra azért van szükség, mert a három település határán fekvő HÉV-átkelőre jelentős forgalmi terhelés nehezedik.

A Szigethalomra, Szigetszentmiklósra, Tökölre vagy az M0-s felé igyekvő autók emiatt állandóan feltorlódnak a sorompónál. A HÉV közlekedése miatt ugyanis negyedóránként pár percre le kell zárni a sorompót a Mű úton.


További csomópontok fejlesztését vizsgálják

A közbeszerzés nyertesének ennek megfelelően a szigethalmi Mű út (51104-es út) és a ráckevei H6-os HÉV kereszteződésében egy különszintű átvezetést kell előkészíteni, a keresztező műtárgy (alul- vagy felüljáró) engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésével.

Az ajánlattevőnek ugyanakkor egy további feladata is lesz. Egy döntéselőkészítő tanulmányt készít az 5101, 5102, 51101 jelű utak kapacitáshiányos csomópontjaira vonatkozóan, valamint a beazonosított csomópontokra tanulmánytervet állít össze.

HelyiHÉVTökölSzigetszentmiklósSzigethalomCsepel-sziget