2024.04.18, Csütörtök
Ismét új óvodát kap a fővárosi agglomeráció
ullo.hu

Ismét új óvodát kap a fővárosi agglomeráció

onkormanyzat.mti.hu, kozbeszerzes.hu, magyarepitok.hu

2019.02.08. 12:17

A csepeli Szigetszentmiklós után a fővárostól délkeletre fekvő Üllőben kezdenek új intézmény kialakításába.

Hirdetés

Mintegy bruttó 540 millió forintból adják majd át Üllő új óvodaépületét, melyet a Thermik Plus Kft. alakít ki – derül ki az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának híreiből. Az új, korszerű óvodát a Budapest vonzáskörzetében fekvő település Sportliget lakóparkjában építik meg, a Dóra Sándor körúton. Egy korábbi közbeszerzési kiírás szerint az intézményt több mint 1100 négyzetméter alapterületen alakítják ki és 100 gyermeknek ad majd helyet 4 csoportban. Emellett sószobát és játszóudvart is átadnak majd.

 

Jövő ősszel már várja az épület az óvodásokat

Az új óvodát egy önkormányzati tulajdonú ingatlanon építik fel, a munkaterületet a kivitelezőnek január végén már át is adta a városvezetés. A munkálatok egy év alatt zajlanak majd le teljes mértékben, de a tervek szerint 2020 őszén már birtokba vehetik majd az intézményt a gyermekek.

Üllő új óvodaberuházásáról azután érkezett hír, hogy nemrég beszámoltunk egy hasonló projektről: Szigetszentmiklóson is óvoda épül. A Csepel-szigeten található agglomerációs városban egy szintén 4 tancsoportos intézményt építenek, ott a Polaris-Nord Kft. végzi el a kivitelezési munkákat.

HelyiSzigetszentmiklósóvodafejlesztésÜllőThermik Plus Kft.