2024.03.28, Csütörtök
Szabadstrandot kaphat a népszerű Római-part
szeretlekmagyarorszag.hu

Szabadstrandot kaphat a népszerű Római-part

MTI

2019.02.09. 09:35

A strand megvalósíthatóságának megállapítása után elkészülhetnek a kialakítására vonatkozó részletes tervek.

Hirdetés

Budapest III. kerületének önkormányzat képviselő-testülete döntést hozott arról, hogy megvizsgáltatják egy római-parti szabadstrand kijelölésének és megvalósításának lehetőségét.

Ha a vizsgálatok után a megvalósíthatóságnak nincs akadálya, akkor a strand kialakításának részletes tervei is elkészülhetnek – derül ki az önkormányzat közleményéből. Bús Balázs, a kerület polgármesterének kezdeményezésére több döntés született a népszerű partszakasz hasznosítása és védelme érdekében.


Vízitúrák indulnak a Lupa-szigetre

A bárki számára hozzáférhető vízi sportolás támogatására az Óbudai Sport és Szabadidő Kft. a már meglévő túra-, futó- és kerékpáros események mellett ezentúl rendszeres vízitúrázási lehetőséget is szervez majd a Római-partról indulva a Lupa-szigetre.

A kerületi önkormányzat lépéseket tesz a Római-parton fekvő, mintegy 20 állami tulajdonú ingatlan tulajdonjogának ingyenes megszerzésére is, hogy azokat sport- és szabadidős tevékenységre használhassák fel.


Nagy hangsúlyt kap a partszakasz megóvása

A part tisztántartására és törmelékmentesítésére 10 millió forintot különítettek el az idei költségvetésben. Ez fedezi többek közt az elöregedett, megrongálódott vagy használaton kívüli sólyapályák bontását és elszállítását.

Az idei szezontól kezdve a közterület-felügyelők környezetbarát és csendes elektromos járművel végeznek őrjáratot a parti szakaszon, hogy visszaszorítsák az illegális hulladéklerakást.

 

HelyiStrandÓbuda-BékásmegyerRómai-partszabadstrand